Υλικά
8 ντομάτες σκληρές (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια), ½ ποτήρι του νερού ρύζι καρολίνα, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, ½ ματσάκι άνηθος, ½ ματσάκι μαϊντανός, 1 κουτάλι της σούπας δυόσμος αποξηραμένος, λάδι, αλάτι, πιπέρι (μαύρο ή/και κόκκινο), ζάχαρη
Ετοιμασία
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες (ή τα άλλα λαχανικά) που θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι και αφαιρούμε το εσωτερικό, την ψίχα, την οποία και κρατάμε για τη γέμιση. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε στο μέσα μέρος αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Έπειτα τοποθετούμε την ψίχα από τις ντομάτες (ή τα άλλα λαχανικά) στο μούλτι μαζί με τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί με το ρύζι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και νερό και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν (προαιρετικά το βράσιμο). Αφού γεμίσουμε τις ντομάτες (ή τα άλλα λαχανικά) τις βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω λάδι και τη γέμιση που έχει περισσέψει, καθώς επίσης και φρυγανιά προαιρετικά. Μπορούμε ακόμη, αν θέλουμε, να βάλουμε και πατάτες μαζί με τα γεμιστά μας στο ταψί μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Turkish Greek News