ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα φρέσκο
60 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη (15 γρ.)
300 γρ. τυρί κατίκι
2 στικ βανίλιας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
300 γρ. μέλι
50 γρ. νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και τα στικ βανίλιας. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας και το κατίκι. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Για την σως ανακατεύουμε το μέλι με το νερό χλιαρό και με αυτό περιχύνουμε την πανακότα και σερβίρουμε.
Αντώνενα Κατερίνα
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Φθιώτιδας - "Fthia Walk"