Μοσχάρι με κάστανα & μπέικον σβησμένο με μπύρα
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι βασιλοπούλα κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κόκκους μπαχάρι
3 φύλλα δάφνης
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και σοταρισμένες
300 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
1 μεγάλο κουτί μαύρη μπύρα
2 κύβους λαχανικών
πιπέρι
1 ποτήρι λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις ασπρίσει προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τους 2 κύβους, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης & το μπαχάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε τα κάστανα και το σοταρισμένο μπέικον. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και απομακρύνουμε από την φωτιά. Καλή σας όρεξη!
Κατερίνα Αντώνενα