Με γνώμονα την μαγειρική τέχνη της γιαγιάς Ελισάβετ από τον Αποκόρωνα Χανίων, η συνονόματη εγγονή της και ο σύζυγος της Πέτρος, ιδιοκτήτες του παραδοσιακού μεζεδοπωλείου " Το Μικιό", στο Παλαιό Φάληρο, πειραματίζονται παρουσιάζοντας απλά πιάτα σε
πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, σε ένα μικρό και παρεΐστικο περιβάλλον όπως άλλωστε προδίδει και τ ονομά του.
Στόχος τους είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των απλών και φρέσκων υλικών και προιόντων που προμηθεύονται αποκλειστικά από την Κρήτη.
Δοκιμάστε καλτσούνια με αρωματικό δυόσμο, πεντανόστιμα ντολμαδάκια, φίνες σφακιανές πίτες, σπιτικές μαραθόπιτες,
χωριάτικο απάκι και άλλες δημιουργικές συνταγές, στις οποίες η ανάμειξη διαφορετικών υλικών, παντρεύει γεύσεις με
μοναδικά αρώματα.
Όλα τα πιάτα εμπλουτίζονται με τον βιολογικό "χυμό» ελιάς που
φτάνει ως εδώ απο το μοναστήρι Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων
στο Ακρωτήρι Χανίων.
Δροσερή σπιτική τσικουδιά και χανιώτικος μαρουβάς,
ανάμειξη από τις ποικιλίες "ρωμέικο και κοτσιφάλι" θα συντροφέψει αρμονικά το γευστικό σας ταξίδι στην Κρήτη, ενώ θα ξεδιψάσετε
μοναδικά με τα υπέροχα αναψυκτικά «Γεράνι».
Δύο χρόνια τώρα «Το Μικιό» στο Παλαιό Φάληρο απέδειξε
πως μπορούν εύκολα να συνδυαστούν η άψογη ποιότητα,
η καθαριότητα, οι πολύ προσιτές τιμές, και η φιλική ατμόσφαιρα,
καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια
της περιοχής και όχι μόνο και έχοντας έχει πλέον το δικό του φανατικό κοινό.
-->