Κόκκινο κρασί από την Κρήτη στην κορυφή λίστας των Financial Times


Ένα κόκκινο κρασί από την Κρήτη κατέλαβε τη 2η θέση σε λίστα των Financial Times με τα 100 καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς.Πρόκειται για το Μιράμπελο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης που συνδυάζει τις ποικιλίες Κοτσιφάλι κατά 80% και Μανδηλαριά κατά 20%.Όπως δήλωσε στο Newsit η χημικός – οινολόγος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμός Πεζών Κρήτης, Κ.Γαρυφαλλάκη “η διάκριση των γηγενών ποικιλιών του κρητικού αμπελώνα είναι πολύ σημαντική και χαροποιεί όλους τους αμπελουργούς γιατί οι κόποι και ο αγώνας τόσων χρόνων κερδίζει έδαφος και και το κρητικό κρασί καταξιώνεται.Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι οι γηγενείς ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μαντηνάρι πρέπει να τονιστούν περισσότερο καθώς είναι μοναδικές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που αποκτούν επειδή ευδοκιμούν στο ιδιαίτερο κλίμα της Κρήτης.Αυτές οι 2 ποικιλίες συνεργάζονται πάρα πολύ καλά, δηλαδή δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε μια αναλογία 80% Κοτσιφάλι και 20% Μαντηνάρι.Από τη Μανδηλαριά παίρνουμε κυρίως τον τανικό πλούτο και το χρώμα και το Κοτσιφάλι έρχεται να δώσει χαρακτήρα πιο ισορροπημένο όσον αφορά την οξύτητα και επιπλέον να δώσει και περισσότερο οινόπνευμα.Η σύμπραξη αυτών των δύο ποικιλιών είναι ο ιδανικός συνδυασμός”.Τη λίστα των Financial Times υπογράφει μια εκ των κορυφαίων κριτικών κρασιού στον κόσμο, η Τζ.Ρόμπινσον.

 Econews



-->

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!