Υλικά (για 12 άτοµα)
• 3 φλιτζ. καλαµποκάλευρο
• 1½ φλιτζ. γάλα
• 1 φλιτζ. γιαούρτι
• 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
• ½ κιλό φέτα τριµµένη
• 1 κ.τ.γ. µπέικιν πάουντερ
• µία πρέζα αλάτι
• 1 κ.τ.σ. βούτυρο
Ετοιµασία
1. Σε µια µεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι µαζί µε το µπέικιν πάουντερ,
το γάλα, το γιαούρτι, τη φέτα και λίγο αλάτι και ανακατεύετε.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε
το ανακάτεµα µέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3. Παίρνετε ένα µεγάλο ταψί (το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνά το
ένα εκατοστό), το αλείφετε µε το βούτυρο και ρίχνετε µέσα το µείγµα.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 150-180 βαθµούς µέχρι η πίτα να
ροδίσει και να φουσκώσει.
Χρόνος προετοιμασίας 40'
377 θερµίδες
typos.com.cy/