ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χυλοπίτες
250 γρ. φέτα
1-3 σκελ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. ξερό δυόσμο
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλλά δεν τις στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, για ένα λεπτό, δεν θέλουμε να τηγανιστεί και να μαυρίσει, απλά να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη τριμμένη φέτα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα θέλουμε: αν είναι μαλακή θα γίνει σαν κρέμα γάλακτος, αν είναι λίγο πιο σκληρή θα μείνουν κάποια κομματάκια. Με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε στο τηγάνι και τις χυλοπίτες, με όσο νερό πιάσει η κουτάλα. Δυναμώνουμε την φωτιά, για να εξατμιστούν και τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά: ρίγανη, ξερό δυόσμο και φύλλα φρέσκου δυόσμου ( ή μαϊντανό ή κύμινο ή κανέλλα ή ότι άλλο μυρωδικό έχει το ράφι μας). Είναι έτοιμο σε δέκα λεπτά και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από την Ελένη Ψυχούλη
http://www.chefonair.gr