Υλικά
4 αυγά
2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. καρύδια τριμμένα
Βανίλια, κανέλλα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε σταδιακά 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη.
- Ύστερα προσθέτετε τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι μαζί με το γάλα.
- Αναμιγνύετε και την υπόλοιπη ζάχαρη στο μίγμα προσθέτοντας το κακάο, την κανέλα και τα καρύδια.
- Αλείφετε το ταψί με βούτυρο γύρω, γύρω, το πασπαλίζετε με το αλεύρι και το κακάο.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 160-180ο C για μια ώρα ή και λίγο παραπάνω περίπου ανάλογα με τον φούρνο.
- Όταν κρυώσει ξεφορμάρετε το κέικ και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.