Χοιρινή τηγανιά με πουρέ ογκρατέν
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, κόλιαντρο)
2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος
¾ του φλιτζανιού λευκό κρασί
για τον πουρέ
20 γρ. βούτυρο
λίγη πάπρικα
1 κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα και επιπλέον για το πασπάλισμα
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4΄ Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30’ σε μέτρια φωτιά. Όταν το κρέας βράσει και εξατμισθούν τα υγρά το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αρωματικά.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 35’. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτετε την πάπρικα, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε την τηγανιά σε ταψάκι και από πάνω ρίχνετε τον πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: icookgreek
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό κομμένο σε λωρίδες ή κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας αρωματικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, κόλιαντρο)
2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος
¾ του φλιτζανιού λευκό κρασί
για τον πουρέ
20 γρ. βούτυρο
λίγη πάπρικα
1 κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα και επιπλέον για το πασπάλισμα
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4΄ Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30’ σε μέτρια φωτιά. Όταν το κρέας βράσει και εξατμισθούν τα υγρά το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αρωματικά.
Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 35’. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτετε την πάπρικα, την κεφαλογραβιέρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε την τηγανιά σε ταψάκι και από πάνω ρίχνετε τον πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15’ μέχρι να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: icookgreek