Μοναδική συνταγή για να απολάυσετε αφράτα κεφτεδάκια που γίνονται στο φούρνο και δε χρειάζονται τηγάνι!
Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε!
Συμβουλές: Τη βρώμη την βάζετε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθετε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνετε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορείτε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσετε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.
foodmaniacs.gr
Υλικά
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
- 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 1 μικρή (ή μισή μέτρια) ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζετε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.Ζυμώνετε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.Όταν είναι να ψήσετε τα κεφτεδάκια, ανάβετε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε!
Συμβουλές: Τη βρώμη την βάζετε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθετε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνετε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορείτε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσετε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.
foodmaniacs.gr