ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ & ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΔΟΜΟΚΟΥ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150-200 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια κομμένο σε ζαράκια χωριάτικο λουκάνικο Δομοκού
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κούπα τραχανά Δομοκού γλυκό
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
Πιπέρι ανάλογα με τα γούστα
1 κύβο λαχανικών
Κατίκι Δομοκού &
Φρέσκα ντοματίνια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το
κρεμμύδι τα μανιτάρια και το λουκάνικο. Μόλις πάρουν χρώμα και γυαλίσουν σβήνουμε
με το κρασί κ αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί. Προσθέτουμε τον τραχανά και
σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε 2 ½ κούπες νερό ζεστό, τον κύβο και το
πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε
για άλλα 10 λεπτά εκτός φωτιάς σκεπασμένη.
Σερβίρουμε με μία κουταλιά κατίκι
Δομοκού κ ένα ντοματίνι κομμένο στη μέση.
Κατερίνα Αντώνενα