ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Υλικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες μεσαίες ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ (Θα χρειαστείτε 12 γαρίδες)
- 4 ψιλοκομμένες ντομάτες (ώριμες)
- Ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 60 ml. (1/4 φλ.) ούζο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 200-250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη θρυμματισμένη φέτα, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.
Καλή απόλαυση!