Ψαρικά
Καλαμαράκια κρασάτα
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1/2 κιλό ντομάτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι.
Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε με πολλή νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, την δάφνη και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Σερβίρονται με ρύζι.
http://www.typos.com.cy