Απολαυστική πορτοκαλόπιτα - Πανεύκολη συνταγή για να μπορεί να τη φτιάξει και ο πιο αρχάριος
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 μεγάλα αυγά
230 γρ. ζάχαρη
230 γρ. σπορέλαιο
230 γρ. Γιαούρτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 μλ χυμό πορτοκάλι
125 μλ νερο
2 γαρύφαλλα
Cookies πραλίνας με 3 μόνο υλικά
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλο κρούστας, ξεδιπλώνουμε όλα τα φύλλα και τα βάζουμε άτακτα σε ένα μπολ να στεγνώσουν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Σπάμε τα φύλλα κρούστας μέσα στο μίγμα με τα αυγά και τα μουλιάζουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα μαζί με α φύλλα σε ένα πυρέξ και απλώνουμε καλά. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 για 30-45 λεπτά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν φτιάξουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε στην κρύα πορτοκαλόπιτα.
https://newpost.gr/