Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

 


 Υλικά

  • 2 συσκευασίες κατεψυγμένη γλώσσα φιλέτο ή μπακαλιάρος φιλέτο pollock ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
  • 3-4 μέτριες πατάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2-3 καρότα
  • 3-4 στελέχη από σέλινο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • αλάτι, σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο, λευκό κρασί (προαιρετικά)

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση            

1.Κόβετε σε φέτες τα μισά κρεμμύδια και τα βάζετε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι στον πάτο από πάνω σε και σε χοντρές φέτες τι πατάτες

2.Ρίχνετε λίγη ρίγανη και αλάτι και απλώνετε μια στρώση καρότα και σέλινο

3.Βάζετε πάνω τους το ψάρι και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο ρίγανη κα αλάτι.

4.Βάζετε ακόμα μια στρώση από τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού και 1-2 ποτήρια νερό να καλύψει τις πατάτες.

5.Ψήνετε σε ζεστό φούρνο σκεπασμένο για 1.5 ώρα και μετά σε χαμηλό φούρνο για 30 - 45 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα και να πιεί τα υγρά του.

TIPS: Προσοχή στο αλάτι, τα περισσότερα ψάρια είναι ήδη αλμυρά από μόνα τους. Το λεμόνι θα κρατήσει τα υλικά πιο τραγανά και ειδικά τις πατάτες. Αν θέλετε τις πατάτες να μαλακώσουν προσθέστε τον χυμό λεμονιού προς το τέλος δηλαδή μετά την 1.5 ώρα που θα ξεσκεπάσετε το ταψί. Προαιρετικά για πιο δυνατή γεύση μπορείτε να ρίξετε και λίγο λευκό κρασί στο ταψί σας και λίγο μοσχοκάρυδο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

https://www.kontoveros.gr/el/suntagi-tis-imeras/psari-ston-foyrno-me-patates.html

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!