Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
Για 10 κομμάτια
φύλλο κρούστας για πίτες 1 πακέτο (450 γρ.)
φέτα 10 τετράγωνα κομμάτια 6x6x1 εκ. περίπου
λάδι για τηγάνισμα
μέλι 1 φλιτζάνι
ξίδι 2 κουταλιές της σούπας
σουσάμι 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σαν φάκελο και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε.
Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Πηγή: icookgreek.com