Παπαγόρας Αντώνιος: Μέχρι την τελική δικαίωση




Παπαγόρας Αντώνιος: Μέχρι την τελική δικαίωση


Με την υπ.αριθμ. 8-24/7/2024 απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας, απέρριψε στο σύνολο της την εναντίων μου αγωγή του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, κου Ανδρέα Κολοκυθά για συκοφαντική δυσφήμιση. 


Τον Γενάρη είχα γράψει ότι δεν δικάζεται απλώς ο Παπαγόρας αλλά το δικαίωμα στην κρίση και την αξιολόγηση. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μια πρώτη, μεγάλη νίκη μέχρι την οριστική δικαίωση. Η απόφαση αυτή αποτελεί μεταξύ άλλων και προσωπική δικαίωση. Κυρίως όμως, για το γεγονός ότι η κοινωνική κριτική και η πολιτική αξιολόγηση δεν κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες. 


Η απόφαση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να εργαλειοποιεί την δικαιοσύνη για να αποφύγει την κοινωνική κριτική και το να λογοδοτεί κοινωνικά όταν κατέχει δημόσιο αξίωμα με αποφασιστικό χαρακτήρα για το δημόσιο συμφέρον. Κανένας δεν μπορεί να μετατρέπει σε ανύπαρκτες και ανυπόστατες διαφορές επί προσωπικού τις διαφορές που εκπορεύονται από την πολιτική που έχει επιλέξει να υπηρετεί. 


Έχω επιλέξει να υπηρετώ την πολιτική που υπερασπίζεται τον δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Άλλοι, μέσα από δημόσια αξιώματα και θέσεις ευθύνης που του έχουν ανατεθεί, υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική που κατά την γνώμη μου καταλύει τον δημόσιο χαρακτήρα και καταστρατηγεί την καθολικότητα. Και είναι λίγα τα αγαθά τα οποία βρίσκονται σε ανάλογα περίοπτη θέση όπως η υγεία. Ας ασχοληθούμε επιτέλους με την υποβάθμιση του Γ.Ν. Λαμίας για τα προβλήματα του οποίου βοά ο τόπος. 


Δεν μετάνιωσα, ώστε να υπαναχωρήσω από όσα εξέφρασα στην δήλωση μου με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων τον Σεπτέμβρη του 2022. Πολύ απλά γιατί οι διαφορές μου είναι πολιτικές και με την κατά τόπους εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και ποτέ προσωπικές. 


Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως: 

Τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του Γ.Ν. Λαμίας που έχουν επικοινωνήσει και με έχουν στηρίξει ηθικά και με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο.

Την οικογένεια μου, που άλλωστε μου έδωσε και τις αξίες μου. Μεταξύ αυτών και την αρχή να υπερασπίζομαι το θάρρος της γνώμης.

Τους χιλιάδες πολίτες του Νομού Φθιώτιδας, που στήριξαν την στάση μου, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων ή διαδρομών. 

Ακόμα και αυτούς που είτε για προσωπικούς, είτε για πολιτικούς λόγους δεν το έκαναν σε αναμενόμενο βαθμό ή επέλεξαν την σιωπή. Ατσάλωσαν έτσι την - απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις – αποφασιστικότητα.

Το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ και τους συντρόφους μου στον νομό Φθιώτιδας. Που στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μου για όλους τους προαναφερθέντες λόγους. 

Τον δικηγόρο και αδελφικό φίλο Χρήστο Τσάβαλο. Ο οποίος από την αρχή μου είπε «μαζί μέχρι τέλους» και το κάνει πράξη. 


Ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται και στο ποινικό σκέλος. Ο κοινωνικός αγώνας δεν τελειώνει ποτέ.


Παπαγόρας Αντώνιος

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

τ. Υποψήφιος Βου


#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!