“Ρωμαίος και Ιουλιέτα” Κωνσταντίνος Θ. Λένης

 


“Ρωμαίος και Ιουλιέτα” Κωνσταντίνος Θ. Λένης

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σειρά Ποίησης ΣΠΕΚ

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

www.cultural-association.org


Διαστάσεις 14εκ. Χ 20,5εκ. | Σελίδες: 150

Α’ Έκδοση, Αρχύτας, Αθήνα 2024 | ISBN: 978-618-5664-88-6


Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία, φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, σε Ελλάδα, Κύπρο, Εξωτερικό, κατόπιν ζήτησης. Για παραγγελίες βιβλίων ισχύει ο τηλεφωνικός αριθμός (0030) 2103605305 και το email: arxutas@yahoo.com. Εάν επιθυμείτε να εκδώσετε το βιβλίο σας με ποιότητα, επαγγελματισμό, εγκυρότητα, διαύγεια, συνέπεια, διεθνή δικτύωση, στοχευμένη τοποθέτηση, παρακολούθηση και ανταποδοτικότητα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό (0030) 2310313143 και με email: info@cultural-association.org.


Από το Οπισθόφυλλο της Έκδοσης

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, όπως την έγραψε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, είναι μια κλασική ιστορία αγάπης και τραγωδίας που μπορεί να ανανεωθεί και να προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή με διάφορους τρόπους. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα μπορούσαν να γνωριστούν μέσω μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ή μιας εφαρμογής γνωριμιών. Η σχέση τους θα μπορούσε να αναπτυχθεί μέσα από μηνύματα, βίντεο κλήσεις και social media, δημιουργώντας μια νέα διάσταση στη σχέση τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι οικογένειές τους θα μπορούσαν να ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, εθνότητες, ή θρησκείες, ή να έχουν συγκρουόμενα πολιτικά πιστεύω. Η σύγκρουση θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τις σημερινές κοινωνικές διαιρέσεις.


Η ιστορία θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε μια μεγάλη πόλη, όπου οι οικογένειες των δύο νέων κατέχουν αντίπαλες επιχειρήσεις ή είναι πολιτικά πρόσωπα με διαφορετικά οράματα για την πόλη. Η ιστορία θα μπορούσε να εξετάσει θέματα όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ένταξη και η ισότητα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ανεκτικότητα και κατανόηση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Θα μπορούσε να τονιστεί η επίδραση της οικογενειακής πίεσης και της κοινωνικής αποδοκιμασίας στην ψυχική υγεία των νέων, προσθέτοντας βάθος στους χαρακτήρες και αναδεικνύοντας σύγχρονα θέματα. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα μπορούσαν να είναι σύμβολα της νεανικής επαναστατικότητας και της αναζήτησης της ανεξαρτησίας από τους παραδοσιακούς περιορισμούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα.


Η σύγχρονη προσαρμογή του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας” από τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Λένη διατηρεί την ουσία της αρχικής ιστορίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρει νέες προοπτικές και αναδεικνύει επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.


Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά

Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου


``Ρωμαίος και Ιουλιέτα`` Κωνσταντίνος Θ. Λένης | Επιλεγμένο απόσπασμα από το βιβλίο

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Κωνσταντίνου Λένη δελτίο τύπου

Αντί Προλόγου


Η αριστουργηματική ιστορία του Ουίλιαμ

Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μέσα από

την οπτική σκοπιά του Κωνσταντίνου Λένη,

γραμμένη –από την αρχή ως το τέλος– σε

ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο


*


Μιαν ιστορία διάβασα. Σαν όνειρο μου εφάνη.

Με της φλεβός μελάνι, θαρρώ, είχε γραφτεί.

Κάποιοι τηνε πιστέψανε, και κάποιοι άλλοι όχι.

Κάποιων η μοίρα το ’χει, να βγαίνει αληθινή.

Η ιστορία δε μιλάει για δράκους και για φίδια,

για πειρατών ταξίδια, για θησαυρούς κρυμμένους.

Μιλάει για το άτιμο, το φλογερό το βέλος,

και πώς έδωσε τέλος σε δυο ερωτευμένους.

Πώς κρύβεται ο θάνατος, και πώς παραμονεύει,

γλυκά όταν μας νεύει, γελώντας η ζωή!

Και πώς κατάρα γίνονται τόσα ταμένα θαύματα!

Μα, ας πάρουμε τα πράγματα όλα από την αρχή.


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κωνσταντίνος Θ. Λένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα, στην οποία και κατοικεί. Σπούδασε κλασικό πιάνο, αλλά αγαπά διάφορα είδη μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί το «πάντρεμα» της Ποίησης με το κλασικό πιάνο, γράφοντας πάνω στους Λαϊκούς Δρόμους της Ελληνικής Μουσικής, μελωδίες που «ντύνουν» τα γραφήματά του. Πηγή της έμπνευσής του είναι η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, και ό,τι περιλαμβάνει αυτή, προσπαθώντας να εκφράσει την αγωνία του για την επιβίωση, τη σύγκρουσή του με το άδικο, το απάγκιο που βρίσκει σε μια αγκαλιά, στον έρωτα, στην αγάπη, στο Θεό, χρησιμοποιώντας άλλες φορές λόγο αυτοσαρκαστικό, σαρκαστικό, χιουμοριστικό και άλλες λόγο οξύ, σκληρό και ρεαλιστικό. Επίσης, συνθέτει μουσική για συνοδεία θεατρικών παραστάσεων και συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες.



Tags:

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!