Συμμετοχή του ΣΒΘΣΕ στην κοινή συνάντηση των Sector Groups Agrifood και Digital στη Λάρνακα

 


Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 100 εκπροσώπων ολοκληρώθηκε η επίσημη συνάντηση των Τομεακών Ομάδων – (Sector Groups) Αγροδιατροφής – SG Agrifood και Ψηφιοποίησης – SG Digital του Δικτύου Enterprise Europe Network, που διοργανώθηκε, από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), στη Λάρνακα στις 15-17 Οκτωβρίου 2024.


Στους συμμετέχοντες, από πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μελών του Δικτύου ΕΕΝ, δόθηκε η ευκαιρία της αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους μέσω εκπαίδευσης, ανταλλαγής απόψεων και παρουσίασης βέλτιστων πρακτικών, με στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, για την προώθηση και ανεύρεση διεθνών συνεργατών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα έργα στην Κύπρο μέσω επισκέψεων στα Κέντρα Αριστείας Ινστιτούτο Κύπρου και στο Κέντρο Αριστείας CYENS στη Λευκωσία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα με αξιοθαύμαστες δυνατότητες και προοπτικές σε θέματα καινοτομίας.



Κατά την διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες έργα και καλές πρακτικές τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, όπως η Embio Diagnostic Ltd,η Blue Island, η Fornelia, η Freyia Labs και η ΚΙΟS με στόχο της προώθηση διεθνών συνεργασιών.


Την τρίτη μέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε Decentralised Training με θέμα ‘Improve your entrepreneurial skills and become more innovative’με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής σκέψης των στελεχών του Δικτύου ΕΕΝ και την βελτίωση της ικανότητάς τους να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αναλάβουν αποφασιστική δράση, που θα μπορούσε να βοηθήσει την επιχείρησή τους να αναπτυχθεί.


Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ, μέλους του Δικτύου Enterprise Europe Network, στις εργασίες των συναντήσεων συμμετείχαν η κ. Γεωργία Φράγκου – Υπεύθυνη του Τμήματος ΣΒΘΣΕ/ΕΕΝ και μέλος στην Ομάδα της Αγροδιατροφής και ο κ. Βασίλειος Ζυγούρας Υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης, Ποιότητας και Εκπαίδευσης του ΣΒΘΣΕ και μέλος της Ομάδας Ψηφιοποίησης.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!