Πτι-Φουρ Γεμιστά με Επικάλυψη Σοκολάτας
Τα πτι φουρ είναι το απόλυτο γλύκισμα για κάθε περίσταση! Τραγανά, γεμιστά με μαρμελάδα και βουτηγμένα σε σοκολάτα, γίνονται ανάρπαστα. Εύκολα στην παρασκευή, εντυπωσιακά στη γεύση – δοκιμάστε τα και απολαύστε τα με καφέ ή τσάι!
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ.μαργαρίνη
300 γρ.αλεύρι για ολες της χρησεις Μύλοι Κομοτηνής
50 γρ.ζάχαρη άχνη
50 γρ.κορν φλαουερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα (βερυκοκο η φράουλα)
Σοκολάτα κουβερτούρα
Τριμμένη καρύδα(για το πασπαλισμα)
Τρούφα σοκολάτας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Χτυπάμε πολυ καλα την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα και να ασπρίσει.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμενο το κορν φλαουερ,της βανιλιες και το αλάτι. Στρώνουμε σε ταψια λαδόκολλα και με ενα κορνε βάζουμε τα μπισκοτα στο ταψί.Αφηνουμε λιγο κενο μεταξυ τους.Ψηνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ενώνουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας η σοκολάτα κρέμα.Σε ενα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας την μισή πλευρά αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα,η τά βουτάμε στην τρούφα.
Αν παραλείψετε την σοκολάτα γάλακτος είναι και νηστίσιμα!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία.
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook