Εορταστική Εκδήλωση για την Ιστορική Επέτειο της Μάχης του Διστόμου
Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, η Κοινότητα Διστόμου και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση για την Ιστορική Επέτειο της Μάχης του Διστόμου (17 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου 1827), που διεξήχθη υπό τη στρατηγία του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2025, στις 7:30 μ.μ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς.
Θα μιλήσει η Αμαλία Παπαϊωάννου, αρχαιολόγος & επιμελήτρια του Μουσείου Θυμάτων
Η Σταυρούλα Τζιτζώκου, εκπαιδευτικός & μέλος του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου θα διαβάσει κείμενα της εποχής (πρωτογενείς πηγές όπως επιστολές, δημοσιεύματα του Τύπου κ.λπ.)
Συμμετέχει η Χορωδία Διστόμου "Αμβρυσσός", υπό τη διδασκαλία & διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Σιδηρά.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για την εκδήλωση και έναν φόρο μνήμης στους αγωνιστές της ελευθερίας.
Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Ιωάννης Σταθάς