Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το μίγμα κιμά)
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (για το μίγμα κιμά)
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (για το μίγμα κιμά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί (για το μίγμα κιμά)
1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη (για το μίγμα κιμά)
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (για το μίγμα κιμά)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
5 αβγά βρασμένα σφιχτά (για το μίγμα κιμά)
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο (για το μίγμα κιμά)
Αλάτι
Ππέρι
Σάλτσα τομάτας ή μουστάρδα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, κιμά, ελαιόλαδο,φρυγανιά, κρεμμύδι, κρασί, τομάτα, το χτυπημένο αβγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετεκαλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Απλώνετε το μίγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και του δίνετε ένα σχήμα παραλληλόγραμμο. Τοποθετείτε τα βραστά αβγά πάνω στο μίγμα του κιμά, κατά μήκος, το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού διπλώνετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού και μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.Περίπου 10 λεπτά πριν ψηθεί, βγάζετε το ρολό από τον φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και συμπληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε το ρολό να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με σάλτσα τομάτας, ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.